2008. november 10., hétfő

Prána légzés kezdőknek


Prána légzés – Gyógyulás Isten fényében

Írta: Carol Morishige tiszteletes
 

Prana Breathing for Beginners
Prana Breathing - Healing in God's Light
© Fred Sterling
Contact:
Lightways Publishing, 3075 Kalihi Street, Suite 101,
Honolulu, Hawaii 96819, USA
Lightways@Kirael.com, Tel: + 808 952-0880, http://www.kirael.com/


Fordítás: Clarissa
https://univerzumi-tudatossag.blogspot.com/





Írta: Carol Morishige tiszteletes

A prána légzés egy hatásos meditációs technika, melyet a Honolulu Fénytemplommal osztott meg Kirael. Ez egy légzési rendszer, amit az emberek használnak majd a negyedik dimenzióban.

A Változást követő átalakulások

Kirael (Fred Sterling tiszteletes): A nagy változás című könyvéből [The Great Shift, by Rev. Fred Sterling] (137. oldal) Kirael ezt mondja:

„Lélegzésed változik, ahogy felemelkedsz (a negyedik dimenzióba), a prána légzés azzá az energiaforrássá válik, amivel a test a legjobban működik. Emlékezz arra, hogy a prána volt, amin éltél életeid során Lemuriában. A légzésed csupán a szervezet oxigénnel való ellátása okán volt. Az energia-mintád a prána tartotta életben. A negyedik dimenzióban, a fotonenergiából származó prána lesz léted fő forrása. Szóval, gyakorold a prána légzést most, mivel ez revitalizálja és feltölti sejtjeid, és megtisztítja sejtszintű tudatosságod. Ez egy a sok magyarázat közül, ami miatt az élettartamod drámai módon meghosszabbodik.”

A prána légzés eredete

A könyv szójegyzékében (165. oldal) Kirael ezt mondja:

„Itt, a földön, a kezdeti időkben, a prána légzés volt a túlélés esszenciája. Az évek során megtanulták az emberek, hogyan használják tüdejüket és szájukat a légzésre, ennélfogva korlátozták lehetőségeiket, hogy értékes energiát szolgáltassanak molekuláris szerkezetüknek. Amikor helyesen használták, a prána légzés hozzájárult ahhoz, hogy a molekuláris felépítményt a megértés különböző szintjeire juttassák.”

Prána légzés meditáció

Képzelj el egy, a Teremtőtől származó gyönyörű aranyfényt, ahogy a korona csakrádon keresztül behatol testedbe. Ahogy belélegzed ezt a fényt, engedd meg, hogy áthaladjon a tobozmirigyeden és a csecsemőmirigyeden. Engedd, hogy megtöltse a teljes tested. Miután egy pár másodpercig megtartottad ezt a fényt, fújd ki a levegőt, és engedd ki a fényt a szív csakrádon keresztül. Többször ismételd meg ezt a folyamatot, és ahogy lecsendesíted tudatod, és ellazítod a tested, kezdj el lassabban lélegezni. Lelki szemeddel utazz ezzel a fénnyel, és légy a kísérője, lásd, milyen lassan tudod mozgatni ezt a fényt a testedben lefelé és kifelé a testedből. Ahogy lelassítod légzésed, megtapasztalod a kegyelem, megbocsátás, a szeretet [szerelem] emlékének érzését és a gyógyulást Isten fényében.

Út a szeretethez

„Ez ilyen egyszerű lehet?” – kérdezed. A válaszom, egy hangsúlyos „Igen”. Isten fényében történő gyógyulás egyszerűségében nincs ok vagy kifogás, hogy ne mozdulj el a szeretet felé. A tisztaságban látni fogod, hogyan élted az életed, melyet a saját magad által önként felvállalt korlátok öveznek. Lesz lelki erőd a gyógyuláshoz, és a változáshoz, és hogy az Igazság, Bizalom és a Szenvedély új útját válaszd." [lásd: A Tudatos Teremtés Tíz Alapelvében]

Emlékezz, lelkek vagyunk, akiknek emberi megtapasztalásai, élményei vannak, szóval kérlek, csatlakozz hozzám Isten fényében, ahogy imáimban mondom az Anyaföldért és minden lakójáért. Ahogy csendben ülsz, és megtapasztalod Isten fényét a prána légzés során, egyidejűleg lásd az Anyaföldet Isten fényével övezve. Ez a látvány meggyógyítja a félelem tudatosságát, ami körülveszi bolygónkat, és fellobbantja a szeretet tudatosságát.

Képzeld el, hogy arany fényrészecskék lépnek be a korona csakrádon keresztül, és utána távoznak. Ahogy lelassítod lélegzésed, megtapasztalod a szeretet és fény érzését azáltal, hogy egy vagy a Teremtővel. Lehetséges, hogy majd szeretnéd a mély lélegzés rekeszizom kitágítás és összehúzás gyakorlatait is hozzáadni, ahogy megtapasztalod a fényt.

Prána légzés kezdőknek

Emlékezz arra, amikor a legutóbb nagyon zaklatott voltál valami miatt, és valaki azt mondta „csak végy egy mély lélegzetet, és nyugodj meg!”. Jó okkal! Mély lélegzetet venni, mint a prána légzésnél, segít összpontosítani és lenyugtatni a tudatod és érzelmeid, és segít összekapcsolni téged a felsőbb éneddel és a segítőiddel.

A prána ősi szanszkrit nyelven a „lélegzetet” vagy „életet” jelenti. A prána légzés – melyet meditációval széles közben használnak – egy tudatos légzési módszer, ami erősíti a fizikai egészséged, mentális összpontosítást és általános jó érzést biztosít. Próbálkozhatsz azzal, hogy bevonod a fényt, vagy pránát a fejeden keresztül, majd a testeden belül arra a területre viszed, ahol úgy érzed, szükség van a gyógyító fényre.

Szeretnéd kipróbálni?

Ülj le kényelmesen, úgy, hogy hátad egyenes, és talpad a padlón van. Helyezd kezed az öledbe és lazulj el. Egy mély lélegzetet fogsz venni, de képzeld el, hogy a levegő a fejtetődön keresztül jut be a testedbe. Végy egy „delfin lélegzetet”!

Most, ahelyett, hogy csak levegőt lélegzel be, képzeld be, hogy arany fényrészecskéket lélegzel be a fejtetődön keresztül, és engedd, hogy azok megtöltsék tested egészét. Kitágíthatod és összehúzhatod a rekeszizmod, ahogy azt gyakorlod, hogy ez a fény belép a testedbe, majd elhagyja azt.

Tartsd meg ezt a fényt (és a lélegzeted) egy pár másodpercig, és utána engedd el szíveden keresztül, vagy vissza a fejeden keresztül, vagy a lábadon át az Anyaföldbe. Ismételd meg ezt a folyamatot többször, ahogy tested ellazul, és a tudatod lecsendesedik.


© 2008 Fred Sterling
Contact:
Lightways Publishing,
3075 Kalihi Street, Suite 101,
Honolulu, Hawaii
Fordítás: Clarissa
https://univerzumi-tudatossag.blogspot.com/






Kérem minden olvasótól, használja józan ítélőképességét! Kérek minden bejegyzést egy bizonyos fokú tisztánlátással kezelni! Tehát, mindenki maga döntsön az üzenetek hitelessége felől. Mindenki vizsgálja meg az üzeneteket, és kérje ki Szíve véleményét, hiszen sosem téved!
A fordító / szerkesztő nem vállal felelősséget az üzenetek hitelességéért.

Fred Sterling

Fred Sterling

A szerzői jogokra vonatkozóan


Az oldalon található tartalmak felhasználása Kahu Fred Sterling (https://kirael.com/) és a fordító előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

Köszönöm az együttműködést.

Clarissa